Ghid de alimentatie echilibrata si dezvoltare armonioasa

Imagine presa: Ghid de alimentatie echilibrata si dezvoltare armonioasa

Gustul care face bine - 2022

Misiunea Asociației “Agricola Neam de Gospodari” continuă și în 2022 cu proiecte care au ca scop un strop de “mai bine” în viața comunității.

Am pornit încă din 2019 cu focusul către sănătate și viziunea noastră de a aduce valoare în casele românilor. Anul acesta lansăm cel de-al treilea ghid de nutriție și alimentație, un ghid ce sperăm noi să ajungă în mâinile fiecărui părinte, bunic, unchi, mătușă sau oricărui om care privește cu grijă și speranță către viitorul copiilor.

Dacă în 2021 v-am oferit rețete sănătoase și gustoase gândite pentru cantine, tabere, școli și grădinițe, ghidul de față se adresează familiilor.

Investim în continuare în “Gustul care face bine”, dar adăugăm și componente care aduc o perspec-tivă intgrată asupra modului în care ne hrănim și creștem copii. Credem că prevenția este pasul cel mai firesc pe care fiecare părinte responsabil îl poate face pentru a nu ajunge la intervenții drastice. Tocmai de aceea ghidul de anul aceste este dedicat întregii familii, cu recomandări pentru părinți și gust pentru cei mici.

Pentru că în familie învățăm obiceiuri care ne servesc în viață, învățăm să gustăm, să ne hrănim, să simțim, să ne mișcăm.

La baza ghidului din acest an a stat îngrijorarea față de cifrele alarmante care anunță cât de crescută este rata obezității în România. Un viitor care se clădește astăzi și care nu se conturează roz când ne uităm la statistici.

Un prezent în care consumul de fast-food devine un obicei pentru copii iar nutrienții sunt dați la schimb pe preparate îmbâcsite de grăsimi nesănătoase și calorii. Un ritm de viață care ține copii țintuiți în scaune câte 10 ore pe zi fără mișcare naturală, în fața gadgeturilor, deconectați de natură și un mediu care să îi supună la un efort fizic.

O perpetuă grabă cotidiană care uită de mesele în familie, de mâncare gătită în tihnă, de ingrediente simple, de emoțiile pozitive care, create în bucurătărie, aduc familia împreună.

O presiune constantă care provoacă mecanisme de mâncat compulsiv, o lipsă de educație emoțională care duce la refugiu în cel mai la îndemână loc- frigiderul.

Veți găsi în acest ghid perspective, sfaturi, rețete utile, recomandări utile tuturor celor care își doresc să crească copii sănătoși. De la sfaturile medicului pediatru, până la importanța mișcării, perspectiva psihologului, idei de plan alimentar și bineînțeles rețete, gătite cuu ingrediente sănătoase, echilibrate din punct de vedere nu-trițional și gândite în așa fel încât toată familia să se bucure de ele.

Noi am adunat la un loc specialiștii și vă dăruim astăzi un ghid pentru bucurie și sănătate în familie!

Acest conținut va fi disponibil în mod gratuit, în formate diferite pentru cei care vor să îl folosească, dar în același timp va funcționa și ca punct de start al unei conversații atât de necesare despre alegeri sănătoase, educație alimentară și resurse pentru familie.

Te invităm alături de noi să susții sănătatea și să pui condimentul tău preferat în “Gustul care face bine”

 

VEZI GHIDUL AICI

Fii la curent cu noutățile Agricola

x