Desert
➔250 g faina integrala
➔7 g drojdie uscata
➔150 ml lapte
➔25 g unt
➔1 ou Fericit Agricola
➔Un praf de sare
➔300 g mere rase
➔Scortisoara
➔100 g miez de nuca
Mod de preparare
Începem prin a prepara foaia de plăcintă. Omogenizăm pe planul de lucru făina integrală, drojdia, laptele, ouăle Agricola și untul, până obținem un aluat ferm care se lasă la dospit până își dublează volumul. Merele se rad pe răzătoarea mare și se gătesc până scade lichidul lăsat. Se adaugă scorțișoara și miezul de nucă. Se lasă să se răcească. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi, practic întindem o foaie de plăcintă, cu dimensiunea de 45/25 cm. Se pune compoziția din mere rase, se rulează, se închide la capete și se coace timp de 25-30 min. la 180 °C. Se pudrează cu stevia rebaudiana pentru un plus de dulceață.
Mai multe retete poti gasi aici.
Tips&Tricks
Folosește mere golden. Sunt delicioase și, totodată, suculente. Ai grijă să nu fie lovite și să fie cât mai tari. Un măr ferm este mult mai gustos.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult