Fel principal
500 gr aripioare de pui Bravito
➔50 ml ulei de măsline
➔150 gr. zahăr brun
➔30 gr. boia dulce
➔15 gr. boia afumată
➔30 gr. Sare
➔40 gr. Usturoi
➔300 ml apă
➔270 gr. ceapă albă (tăiată mărunt)
➔70 gr. Muștar
➔40 gr. oțet de vin alb
➔1 linguriță chimen măcinat
➔4 bucăți andive (tăiate felii)
➔50 ml ulei de măsline
➔Sare
➔Piper
Pregătiți o cratiță pe care o puneți pe foc și unde adăugați uleiul de măsline și ceapa la călit. După adăugați boiaua dulce și cea afumată, căliți puțin și stingeți cu apă. Adăugați apoi restul ingredientelor și amestecați la foc mic până obțineți o textură cremoasă și densă. Lăsați la rece. Apoi marinați aripioarele de pui în sosul BBQ preparat. Aproximativ după 1 h puneți aripioarele la gătit, fie pe grătar sau la cuptor (22 - 26 min/ 180 grade).
Andivele se ung cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Le punem la grătar la foc mic până obținem o textura al dente.
Pui
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult