Aripioare la grătar marinate în sos BBQ de casă

Fel principal

Imagine reteta:


Ingrediente

500 gr aripioare de pui Bravito

Sos BBQ:

50 ml ulei de măsline
150 gr. zahăr brun
30 gr. boia dulce
15 gr. boia afumată
30 gr. Sare
40 gr. Usturoi
300 ml apă
270 gr. ceapă albă (tăiată mărunt)
70 gr. Muștar
40 gr. oțet de vin alb
1 linguriță chimen măcinat

Andive:

4 bucăți andive (tăiate felii)
50 ml ulei de măsline
Sare
Piper

Preparare si gatire


Pregatire
2 h 15 minute

Gatire
30 minute

Timp total
2 h 45 minute

Portii
3 - 4 portii

Grad dificultate
usor

Mod preparare

Pregătiți o cratiță pe care o puneți pe foc și unde adăugați uleiul de măsline și ceapa la călit. După adăugați boiaua dulce și cea afumată, căliți puțin și stingeți cu apă. Adăugați apoi restul ingredientelor și amestecați la foc mic până obțineți o textură cremoasă și densă. Lăsați la rece. Apoi marinați aripioarele de pui în sosul BBQ preparat. Aproximativ după 1 h puneți aripioarele la gătit, fie pe grătar sau la cuptor (22 - 26 min/ 180 grade).
Andivele se ung cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Le punem la grătar la foc mic până obținem o textura al dente.

Tags

Pui

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Aripioare la grătar marinate în sos BBQ de casă

x