Cocosel de Padure cu feta si zucchini

Fel principal

Imagine reteta:

Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''


Ingrediente

➔450gr - 6 jumatati de cocosel de pădure
➔2 linguri de ulei de masline
➔1 lingurita oregano uscat,
➔1 lingurita boia dulce
➔1 lingurita de busuioc uscat
➔1 lingurita de boia afumată
➔1 lingurita usturoi praf
➔1 catel de usturoi, taiat cubulețe
➔2 lamai
➔2 zucchini de marime medie
➔1 legătură de patrunjel tăiat marunt
➔100 gr branza Feta

Preparare si gatire


Pregatire
90 minute

Gatire
90 minute

Timp total
90 minute

Portii
4

Grad dificultate
mediu



Mod de preparare

In primul rand, trebuie pregatit condimentul secret. Radem coaja de la o lămâie si o amestecam cu ingredientele uscate si, in plus, cu cateva linguri de ulei de masline.
Infierbantam bine cuptorul, cam 170*C, stropim cu sucul de la 1 lamaie jumatatile de pui, dupa care le condimentam. Le asezam intr-o  tava, apoi pe bucatile de pui, stropite cu sucul de lamaie si condimentate, asezam feliile de lamaie si introducem in cuptorul fierbinte. Intre timp taiem zucchini cubulete de aproximativ jumatate de cm grosime si-i amestecam intr-un castron cu usturoiul si patrunjelul taiat, sare, piper si restul de ulei, daca a mai ramas; daca nu, mai luam 2 linguri cu ulei de masline din dulapul cu condimente.
Cand puisorii au inceput sa prinda culoare,  imprastiem  cu mana amestecul de zucchini sau dovlecei(ce ati gasit in piata) si sfaramam branza feta pe deasupra.
Mai lasam vreo 10 minute si preaparatul este gata de servire.

Mai multe retete gasesti aici.

 

Scris de: Agricola,

29 Iunie, 2022

Tags

Pui

Proaspat

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Cocosel de Padure cu feta si zucchini

x