Fel principal
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
➔450gr - 6 jumatati de cocosel de pădure Agricola
➔2 linguri de ulei de masline
➔1 lingurita oregano uscat,
➔1 lingurita boia dulce
➔1 lingurita de busuioc uscat
➔1 lingurita de boia afumată
➔1 lingurita usturoi praf
➔1 catel de usturoi, taiat cubulețe
➔2 lamai
➔2 zucchini de marime medie
➔1 legătură de patrunjel tăiat marunt
➔100 gr branza Feta
In primul rand, trebuie pregatit condimentul secret. Radem coaja de la o lămâie si o amestecam cu ingredientele uscate si, in plus, cu cateva linguri de ulei de masline.
Infierbantam bine cuptorul, cam 170*C, stropim cu sucul de la 1 lamaie jumatatile de pui, dupa care le condimentam. Le asezam intr-o tava, apoi pe bucatile de pui, stropite cu sucul de lamaie si condimentate, asezam feliile de lamaie si introducem in cuptorul fierbinte. Intre timp taiem zucchini cubulete de aproximativ jumatate de cm grosime si-i amestecam intr-un castron cu usturoiul si patrunjelul taiat, sare, piper si restul de ulei, daca a mai ramas; daca nu, mai luam 2 linguri cu ulei de masline din dulapul cu condimente.
Cand puisorii au inceput sa prinda culoare, imprastiem cu mana amestecul de zucchini sau dovlecei(ce ati gasit in piata) si sfaramam branza feta pe deasupra.
Mai lasam vreo 10 minute si preaparatul este gata de servire.
Mai multe retete gasesti aici.
Pui
Fresh
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult