Fel principal
➔Piept de Puiul Fermierului 500g
➔Ulei măsline 100ml
➔Cimbrișor
➔Sare
➔Piper
➔Ciuperci champignion (sotate la tigaie și condimentate cu ierburi mediteraneene)
➔Sos chimichurri
➔Pâine focaccia sau ciabatta în funcție de preferințe
➔Rucola
➔Roșii uscate
➔Sos de chefir cu maioneză ( 100g maioneză, 100g chefir, sare, piper după gust)
➔500g Faina tip 0
➔9g drojdie uscată
➔460g apă caldă
➔15g sare de mare
➔40 ml ulei măsline
➔Rozmarin proaspăt
Într-un bol adăugăm ulei de măsline, cimbru, sare, piper și stoarcem o lămâie întreagă și amestecăm bine apoi așezăm bucățile de piept de Puiul Fermierului în bol, amestecăm bine și lăsăm la marinat circa 2 ore. Facem acest lucru pentru a frăgezi pieptul de pui, dându-i o aromă extraordinară.
După marinare incepem să îl pregătim la grătar sau la tigaie până obținem o temperatură internă de 64 -65 grade.
După aceasta, tăiați focaccia și ungeți bine feliile cu sosul de chefir, adăugați rucola, roșii uscate, ciuperci, pieptul de pui auriu, făcut la grătar și sosul chimichurri după care sandvișul se poate servi cald sau rece.
Amestecați într-un bol drojdia cu apă și adăugați făina, 10 g sare și 20 ml ulei măsline până obțineți un aluat lipicios.
Ungem aluatul cu puțin ulei de măsline și îl punem la frigider minim 12 ore. Dupa ce a stat la frigider scoatem aluatul și îl întindem în tavă pe o hârtie de copt lăsând la dospit 4 ore. După dospire apăsați ușor cu degetele aluatul și turnați uleiul de măsline peste aluat, condimentați cu sare și rozmarin. Adăugați aluatul în cuptorul preîncălzit la 200 grade și lăsați la copt circa 24-28min.
Pui
Fresh
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult