Foccacia cu Piept de Pui Fermier, delicios și ușor de pregătit

Fel principal

Imagine reteta:

Ingrediente:

Piept de Puiul Fermierului 500g
Ulei măsline 100ml
Cimbrișor
Sare
Piper
Ciuperci champignion (sotate la tigaie și condimentate cu ierburi mediteraneene)
Sos chimichurri
Pâine focaccia sau ciabatta în funcție de preferințe
Rucola
➔Roșii uscate
Sos de chefir cu maioneză ( 100g maioneză, 100g chefir, sare, piper după gust)

Ingrediente Focaccia:

500g Faina tip 0
9g drojdie uscată
460g apă caldă
15g sare de mare
40 ml ulei măsline
Rozmarin proaspăt

Preparare si gatire


Pregatire
120 minute

Gatire
5 - 10 minute

Timp total
130 minute

Portii

Grad dificultate
mediu

Mod de preparare:

Într-un bol adăugăm ulei de măsline, cimbru, sare, piper și stoarcem o lămâie întreagă și amestecăm bine apoi așezăm bucățile de piept de Puiul Fermierului în bol, amestecăm bine și lăsăm la marinat circa 2 ore. Facem acest lucru pentru a frăgezi pieptul de pui, dându-i o  aromă extraordinară.

După marinare incepem să îl pregătim la grătar sau la tigaie până obținem o temperatură internă de 64 -65 grade.

După aceasta, tăiați focaccia și ungeți bine feliile cu sosul de chefir, adăugați rucola, roșii uscate, ciuperci, pieptul de pui auriu, făcut la grătar și sosul chimichurri după care sandvișul se poate servi cald sau rece.


Mod de preparare Focaccia:

Amestecați într-un bol drojdia cu apă și adăugați făina, 10 g sare și 20 ml ulei măsline până obțineți un aluat lipicios.

Ungem aluatul cu puțin ulei de măsline și îl punem la frigider minim 12 ore. Dupa ce a  stat la frigider scoatem aluatul și îl întindem în tavă pe o hârtie de copt lăsând la dospit 4 ore. După dospire apăsați ușor cu degetele aluatul și turnați uleiul de măsline peste aluat, condimentați cu sare și rozmarin. Adăugați aluatul în cuptorul preîncălzit la 200 grade și lăsați la copt circa 24-28min.



Tags

Pui

Fresh

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Foccacia cu Piept de Pui Fermier, delicios și ușor de pregătit

x