Frigărui din piept de pui la gratar

Fel principal

Imagine reteta:
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''

Ingrediente

500 g de piept de pui dezosat de la Agricola

1 capatana de usturoi pisat

zeama si coaja de la un sfert de lamaie

3 linguri de ulei

50 ml de vin alb

piper

sare

cimbru

Preparare si gatire


Pregatire
10:00

Gatire
10:00

Timp total
10:00

Portii
3

Grad dificultate
usor

Orice grătar de weekend are nevoie de câteva frigărui. Sunt ușor de preparat, delicioase și pe placul tuturor. Dacă vrei să mulțumești pe toată lumea la următorul grill party, uite aici o idee de rețetă de frigărui din piept de pui, cu sau fără legume. Tot ce ai nevoie este puțină răbdare și mult loc în burtică pentru sunt de nerefuzat.

Mod de preparare

1. Tăiem pieptul de pui dezosat în formă de cuburi, 2 centimetri fiecare bucată.

2. Pune carnea într-un vas cu capac. Sfat de bucătar: o caserolă e cea mai bună opțiune.

3. În vas, răzuiește coaja unei lămâi. Sfat de bucătar: spală bine lămâia înainte, iar dacă este din comerț, pune-o timp de 10 minute într-un bol cu apă caldă și bicarbonat.

4. Adaugă trei linguri de ulei de măsline sau vegetal.

5. Adaugă 50 ml de vin alb. Dacă nu ești fan vin sau nu vrei să conțină alcool poți omite acest pas.

6. Pisează 4 căței de usturoi și adaugă-i în bol. Dacă nu ai usturoi proaspăt, poți utiliza 2-3 lingurițe rase de praf de usturoi.

7. Adaugă o linguriță rasă de cimbru măcinat.

8. Adaugă un vârf de sare și jumătate de lingură de piper.

9. Amestecă carnea cu sosul foarte bine și pune capacul. Apoi, pune vasul la frigider.

10. Lasă carnea la marinat minim 2 ore. Sfat de bucătar: dacă îi timp, lasă carnea peste noaptea la marinat în frigider.

11. Taie legume în cuburi de 2-3 centimetri. Sfat de bucătar: Încearcă să tai legume aceeași mărime ca puiul.

12. Ia bucățelele de pui și înfige-le pe bețe. După fiecare bucățică de pui, pune o bucată de legumă.

13. Pune frigăiurile pe grătarul încins. Sfat de bucătar: întoarcele cu atenție pe toate parțile, pentru a nu se arde și pentru a fi facute uniform. Sfat de bucătar: Poți face aceste frigărui la o tigaie de tip grill sau la un grătar cu bări grill. Atenție, dacă este un grătar, ai grija ca jarul să fie potrivit și să nu fie foc.

14. Pune în farfurie și poftă bună.

15. După ce ai scos puiul de pe grill, pune-l pe o farfurie și acoperă-l cu o folie timp de 10 minute, timp în care se va pătrunde mai bine.

Aceste frigărui sunt combinația perfectă. Poți face și o garnitură, un sos de tzatziki, un sos de iaurt cu lămâie sau mujdei cu usturoi sunt câteva din opțiunile potrivite. Aceste idei de frigărui pot să îți mulțumească invitații de la grătar

Mai multe retete gasesti aici.

Pentru frigărui ai nevoie de:

1. 1 ceapă mare.

2. 2 ardei gras

3. 3 ciuperci.

4. Bețe pentru frigărui

sursă video:

Scris de: Agricola,

30 Noiembrie, -0001

Tags

Pui

Proaspat

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Frigărui din piept de pui la gratar

x