Fel principal
➔400 gr. pulpe de pui dezosate cu piele
➔150 gr. ardei iute 600 gr. apă fierbinte 5 căței de usturoi
➔40 gr. ulei de măsline
➔2 lingurițe praf de cumin
➔2 lingurițe praf de coriandru 1 linguriță sare
➔150 gr. iaurt grecesc
➔7 - 10 frunze mentă proaspătă (tăiată mărunt) 1 cățel de usturoi pisat
➔200 gr. năut boabe fiert (spălat și scurs de apă)
➔100 gr. fasole roșie boabe (spălate și scurse de apă) 50 gr. ceapă roșie
➔100 gr. roșii cherry 150 gr. zucchini
➔20 gr. ulei de măsline
➔4 bucăție lipie sau pâine turcească
Pulpele de pui se taie fâșii lungi, cu o grosime de aprox. 2 cm. Acestea se pun într-un bol peste care se adaugă o linguriță de Harissa (dacă se dorește mai picant, se va mări cantitatea de Harissa) și se amestecă bine. Se lasă la marinat cel puțin 1 oră. După marinare, carnea se va pune pe o țepușă și se va prăji direct pe grătar sau în tigaie.
Pentru sotarea legumelor, se va încălzi o tigaie pe foc unde se adaugă uleiul, pe rând apoi năutul, ceapa, zucchini și la final fasolea cu roșiile cherry (nu trebuie gătite mult, doar trase la tigaie).Se adaugă sare și piper.
Sos lipie: într-un bol se amestecă iaurtul cu menta și usturoiul. Se lasă cel puțin 30 de minute să se pătrundă aromele.
Sos harissa: Se curăță ardeii de sâmburi și se pun într-un bol peste care se adaugă apă fierbinte. Se lasă la înmuiat timp de 10 minute. Se scot din bol și se lasă la scurs. Se pun ardeii în blender, se adaugă cuminul, coriandrul, usturoiul, uleiul de măsline, sarea. Se amestecă până devine pastă.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult