Fel principal
➔ 100 gr piept de pui
➔150 gr paste integrale, eu prefer penne
➔ceapa verde, sa tot fie vreo 2 fire
➔1 fir de usturoi verde
➔un morcov ras, nu foarte mare, pentru gust, dar si pentru un plus de vitamine
➔hribi, pot fi congelati, nu se supara nimeni
➔rosii cherry, taiate cuburi si 2 linguri de bulion de rosii
➔oregano si busuioc, uscate, sa fie impreuna o lingurita
➔3 linguri ulei de masline, 1 pentru paste si 2 pentru salată
➔cateva fire de patrunjel
➔150gr baby spanac
➔1/2 lamaie
➔1 lingura ulei de masline presat la rece
Pastele integrale se pun la fiert in apa cu putina sare, care deja clocoteste - apa nu sarea.
Intre timp se pregateste sosul : ceapa verde taiata marunt, un morcov ras si cateva ciuperci de padure cuburi se inabusa in apa si ulei de masline.
Se adauga rosiile, oregano si busuioc, bulionul, iar la final cubulete din piept de pui Fericit pregatite la cuptor timp de 15 minute la 175*C. Se fierbe sosul la foc mic pana cand acesta incepe sa se lege, in care se adauga pastele si mai fierbem impreuna inca 1-2 minute. Eu ii pun si un fir de usturoi verde, insa patrunjelul din reteta e obligatoriu.
Salata de baby spanac se pregateste cu suc de lamaie, un praf de sare si ulei de masline.
Mai multe retete gasesti aici.
Legumele si fructele congelate isi mentin acelasi continut de vitamine si minerale ca in momentul congelarii. Gratie proceselor tehnologice moderne, acestea sunt inghetate imediat dupa ce au fost culese, la un interval de cateva ore. Astfel, vitaminele si mineralele pretioase sunt pastrate in conditii optime.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult