Fel principal
➔ 1 kilogram de piept de pui dezosat Agricola(6 felii)
➔ 1 cățel de usturoi
➔ coaja galbenă, fin răzuită, de la ½ de lămâie
➔ zeama de 1 lămâie
➔ 1 lingură de ulei de măsline sau ulei vegetal
➔ 1 linguriță de miere
➔ 3 rămurele de cimbru
➔ 2 linguri de sos iute de ardei verde (opțional, doar pentru cei familiari cu picantul)
➔ 2 sare și piper după gust
Poți să îi spui cum vrei: piept de pui la grătar sau piept de pui la grill, pentru noi, este cel mai simplu și delicios mod de a găti un pui.
În acest articol te vom învăța cum să faci cel mai bun, cel mai suculent și cel mai delicios pui la grătar. Rețeta de pui la grill este ușoară dar promitem să te dăm pe spate. Dacă ai invitați în acest weekend, această rețetă îi va impresiona.
Slab din punct de vedere caloric, ușor de pregătit și asortat, este dish-ul perfect și pentru o masă de prânz bogată dar și pentru o cină liniștită.
1. Feliază pieptul de pui în felii de o grosime egală, cam de 2-3 cm în partea cea mai groasă.
2. Pregătește sosul în care vom marina pieptul de pui. Sfat de bucătar: pentru ca puiul să iasă fraged și suculent, sugerăm să folosești mereu și o substanță acidă – precum lămâia sau apa acidulată. Acidul va intra în țesutul puiului și îl va frăgezi, oferindu-i acea caracteristică pe care cu toții o știm drept „se topește în gură”.
3. Într-un bol, răzuiește coaja unei lămâi. Sfat de bucătar: spală bine lămâia înainte, iar dacă este din comerț, pune-o timp de 10 minute într-un bol cu apă caldă și bicarbonat.
4. Pisează 4 căței de usturoi și adaugă-i în bol. Dacă nu ai usturoi proaspăt, poți utiliza 2-3 lingurițe rase de praf de usturoi
5. Stoarce lămâia și adaug-o în bol.
6. Pune o linguriță de miere în bol.
7. Adaugă și câteva frunze de rozmarin proaspăt. Dacă nu ai, poți utiliza 2 lingurițe rase de rozmarin uscat, măcinat.
8. Pune o lingură de ulei de măsline sau de ulei vegetal în bol.
9. Amestecă întreaga compoziție.
10. Tamponează feliile de pui cu un șervețel până sunt semi uscate. Pune apoi feliile în amestec. Sfat de bucătar: Întoarce-le pe toate părțile pentru a cuprinde cât mai multă compoziție.
11. Acoperă castronul și bagă-l în frigider pentru cel puțin 45 de minute. Sfat de bucătar: Dacă ai posibilitatea, lasă puiul la marinat timp de 2 ore.
12. După marinare, scoate pieptul de pui pe o farfurie și tamponează-l iar cu un șervețel pentru a absorbi apa. Sfat de bucătar: Lasă feliile de piept de pui cam 15 minute, acoperite cu o folie, pe o tavă, la temperatura bucătăriei, ca să se aclimatizeze.
13. Aprinde aragazul, focul lasă-l pe mediu. Încinge tigaia înainte de a pune puiul. Sfat de bucătar: Poți face acest piept de pui la o tigaie de tip grill sau la un grătar cu bări grill. Atenție, dacă este un grătar, ai grija ca jarul să fie potrivit și să nu fie foc, altfel se va arde carnea.
14. Pune feliile pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Sfat de bucătar: Nu muta carnea de colo-colo în tigaie și întoarce-o doar o singură dată.
15. După ce ai scos puiul de pe grill, pune-l pe o farfurie și acoperă-l cu o folie timp de 10 minute, timp în care se va pătrunde mai bine.
Mai multe retete gasesti aici.
Pui
Fresh
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult