Fel principal
➔400 gr. făină
➔30 gr. ulei de Măsline 220 gr. apă călduță
➔1 lingură sare de mare 20 gr. drojdie proaspătă
➔200 gr. smântână
➔1 cățel de usturoi pisat
➔5 frunze de busuioc (tăiate mărunt)
➔80 gr. salam pizza Agricola 200 gr. mozzarela
➔5 pungi mozzarela Ciliegine
➔5 bucăți roșii cherry (tăiate jumătăți) rucola proaspătă
➔busuioc proaspăt
Într-un bol se adaugă apa, 50 gr. zahăr, drojdia și se amestecă până se va dizolva zahărul. Se lasă 10 minute. Într-un bol pentru frământat se pune făina, 170 gr. apă, sarea și drojdia cu zahărul dizolvate. Se frământă bine. Treptat se adaugă uleiul de măsline. După frământare se lasă aluatul la dospit (aprox. 2 ore). Se porționează aluatul în două și se formează două mingi/bile. Fiecare se așează în două vase care se acoperă și se lasă la dospit în loc cald încă aprox. 1 oră, până se dublează în volum. Se încălzește cuptorul pe puterea maximă (300 grade). Blatul de pizza se întinde pe masa de lucru (fără a apăsa marginile), se adaugă sosul, mozzarela și roșiile Cherry. Se lasă la cuptor 10 - 15 minute până când coca se va rumeni. Se scoate pizza din din cuptor și se adaugă restul ingredientelor (salamul pizza, mozzarela ciliegine, rucola și frunzele de busuioc proaspete).
Sosul alb: Se amestecă smântâna cu usturoiul și busuiocul până se omogenizează.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult