Fel principal
➔1/2 pui întreg - Puiul Fermierului
➔14 ardei iuți roșii (copți la grătar)
➔60 ml ulei de măsline
➔80 gr. ceapă roșie (coaptă la grătar)
➔5 cătei de usturoi
➔40 ml oțet de mere
➔10 gr. boia afumată
➔2 foi de dafin
➔2 lingurițe sare
➔1 linguriță piper
➔1 linguriță oregano
➔o lămâie (jumătate coaja rasă)
➔10 gr. boia dulce
Puneți într-un blender sau robot de bucătarie ardeii copți, ceapa, ardeiul roșu, usturoiul, boia afumată, piperul, sarea, oregano, boia dulce și pasați până obțineți o pastă omogenă.
Pregătiți o oală și transferați compoziția în ea, adăugați foile de dafin. Lăsați-o la fiert aprox. 20 de min. Lăsați sosul să se răcească și adăugați coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline, oțetul de mere și amestecați bine. Ungeți puiul bine cu sos și lăsați-l la marinat cel puțin 2 h. Pregătiți cuptorul la o temperatură de 180 grade și puneți puiul marinat pentru circa 30 - 36 min., după care se termină de gătit la grătar la foc moale, astfel puiul va căpăta o aroma de grill. Dacă nu se dorește pus pe grill, se va lăsa la cuptor încă circa 10 min.
Pui
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult