Pui Peri-Peri la grill

Fel principal

Imagine reteta:


Ingrediente:

1/2 pui întreg - Puiul Fermierului
14 ardei iuți roșii (copți la grătar)
60 ml ulei de măsline
80 gr. ceapă roșie (coaptă la grătar)
5 cătei de usturoi
40 ml oțet de mere
10 gr. boia afumată
2 foi de dafin
2 lingurițe sare
1 linguriță piper
1 linguriță oregano
o lămâie (jumătate coaja rasă)
10 gr. boia dulce

Preparare si gatire


Pregatire
3 h

Gatire
1 h

Timp total
4 h

Portii
3 - 4 portii

Grad dificultate
mediu


Mod de preparare:

Puneți într-un blender sau robot de bucătarie ardeii copți, ceapa, ardeiul roșu, usturoiul, boia afumată, piperul, sarea, oregano, boia dulce și pasați până obțineți o pastă omogenă.

 Pregătiți o oală și transferați compoziția în ea, adăugați foile de dafin. Lăsați-o la fiert aprox. 20 de min. Lăsați sosul să se răcească și adăugați coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline, oțetul de mere și amestecați bine. Ungeți puiul bine cu sos și lăsați-l la marinat cel puțin 2 h. Pregătiți cuptorul la o temperatură de 180 grade și puneți puiul marinat pentru circa 30 - 36 min., după care se termină de gătit la grătar la foc moale, astfel puiul va căpăta o aroma de grill. Dacă nu se dorește pus pe grill, se va lăsa la cuptor încă circa 10 min.

Tags

Pui

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Pui Peri-Peri la grill

x