Pulpe de pui la cuptor

Fel principal

Imagine reteta:

Ingrediente

2 kg pulpe de pui dezosate Agricola (aproximativ 10 bucăți)

sare și piper negru măcinat

200 ml apă sau zeama de la un pui fiert

1 linguriță amestec de condimente pentru pui

usturoi după gust (de preferat usturoi proaspăt)

rozmarin proaspăt sau uscat (opțional)

100 ml ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline

(pentru pulpele cu sos) suc de roșii sau 2-3 roșii pisate

➔ (pentru pulpele cu sos) suc de roșii sau 2-3 roșii pisate


Preparare si gatire


Pregatire
01:00

Gatire
00:30

Timp total
02:00

Portii
4-6

Grad dificultate
mediu

O porție de pulpe cu pui la cuptor nu a dezamăgit pe nimeni cândva. Crocante pe exterior și moi pe interior, pulpele de pui la cuptor sunt gustoase, suculente și iubite de cei mici dar și de cei mari.

Totuși, pe lângă dragostea din fiecare masă, există un mod special de prepare. Uite cum poți și tu să faci cele mai bune pulpe de pui la cuptor. O să îți arătăm varianta de pulpe la cuptor cu sos și variantă fără sos.

Mod de preparare

1. Desfă ambalajul și pune pulpele de pui într-o tavă. Ai grijă ca tava să fie suficient de mare.

2. Pune sare și piper după gust pe tot puiul. Pune condimente pe ambele parți ale pulpei. Dacă vrei ca puiul să iasă crocant, nu scoate pielea de deasupra. Dacă nu îți place, o poți înlătura.

3. Toarnă în tavă un pahar (aproape 250 de ml) de apă sau de zeamă de la un pui fiert.

4. După ce ai pus partea lichidă, pune peste toată tava condimente pentru pui. Nu exagera, circa 1-2 linguri este suficient.

5. Pune usturoi proaspăt în tavă. 5 căței de usturoi sunt suficienți. Dacă nu ai usturoi fresh, 1-2 linguri de usturoi granulat sunt suficiente.

6. Dacă ai rozmarin proaspăt, poți pune 1-2 rămurele în tavă.

7. Toarnă peste carne puțin ulei, poate să fie de floarea soarelui sau de măsline.

8. Pune tava în cuptor la 180-200 C și așteaptă să se rumenească pielea de pe pulpe. Dacă ai scos pielea, poți încerca pulpele cu o furculiță.

9. Întoarce pulpele și așteaptă să se rumenească uniform. Tip de bucătar:

10. Scoate-ți pulpele din cuptor și serviți!

Mai multe retete gasesti aici.

Pentru pulpele cu sos:

Dacă vrei să faci o porție de pulpe cu sos, tot ce trebuie să faci este să adaugi un pas în plus.

Între pasul 6 și 7, poți adaugă un extra pas unde vei pune peste pulpe niște sos de roșii sau 2-3 roșii mari pisate.

Această rețetă este foarte simplă, delicioasă și sănătoasă! Poți să o combini cu o salată verde sau de ce nu cu câțiva cartofi la cuptor.

Poftă bună!

sursă video:

Scris de: Agricola,

02 Iunie, 2022

Tags

Pui

Cuptor

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Pulpe de pui la cuptor

x