Fel principal
Sfecla tăiată în jumătate se pune la cuptor (180 grade) pentru 15 minute. După coacere, lăsați-o să se răcească.
Puneți hârtie de copt în tavă, adăugați falafel-ul și dați-l la cuptor (180 grade) pentru 12 minute.
Într-un blender adăugați crema de brânză, sfecla, 1/2 linguriță de piper, 1 linguriță de sare, amestecați până se formează o cremă compactă.
Sos: adăugați într-un bol muștarul, mierea, 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, oțetul și amestecați-le bine
Ca alternativa vegetală, propunem aceeași rețetă, la care se modifică câteva elemente.
Se urmează toți pașii de mai sus, fără a se adăuga crema de brânză.
Iar pentru crearea sosului se amestecă într-un bol 30 gr de muștar boabe, 1 linguriță de miere, 1 linguriță oțet, 45 ml ulei de măsline, 1 vârf linguriță de oregano. 1-2 lingurițe de sare și 1 linguriță de piper.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult