Fel principal
Ingrediente:
➔300 gr. piept de Pui Fericit/Fermier (tocat și amestecat cu pulpă)
➔200 gr. pulpă de pui (tocată și amestecată cu pieptul)
➔60 gr. ceapă albă (tocată mărunt)
➔2 căței de usturoi
➔Sare
➔1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat
➔50 gr. pesmet
➔50 gr. fistic decojit
➔2 lingurițe de muștar boabe
➔2 ouă
➔15 felii prosciutto crudo
➔1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Puneți o tigaie la foc cu ulei de măsline, usturoi, ceapă și sotați bine. După sotare, lăsați la rece. Amestecați legumele sotate cu pieptul de pui și pulpa, adăugați pătrunjelul, fisticul, muștarul, ouăle bătute, pesmetul, 1 - 2 lingurițe de sare, piper după gust. Amestecați bine. Încălziți cuptorul la 180 grade și tapetați o tavă de terină (sau de pâine) cu prosciutto. Așezați amestecul și închideți frumos cu prosciutto. Așezați tava de terină într-o tavă mai mare în care ați pus apă caldă, 2 - 3 cm. Lăsați-o la cuptor pentru aprox. 40 min. la 75 grade.
Pui
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult