Terină de pui cu prosciutto și roșii uscate

Fel principal

Imagine reteta:

Ingrediente:

300 gr. piept de Pui Fericit/Fermier (tocat și amestecat cu pulpă)
200 gr. pulpă de pui (tocată și amestecată cu pieptul)
60 gr. ceapă albă (tocată mărunt)
2 căței de usturoi
Sare
1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat
50 gr. pesmet
50 gr. fistic decojit
2 lingurițe de muștar boabe
2 ouă
15 felii prosciutto crudo
1 lingură ulei de măsline

Preparare si gatire


Pregatire
20 minute

Gatire
50 minute

Timp total
1 h 10 minute

Portii
4 - 5 portii

Grad dificultate
mediu

Mod de preparare:
Puneți o tigaie la foc cu ulei de măsline, usturoi, ceapă și sotați bine. După sotare, lăsați la rece. Amestecați legumele sotate cu pieptul de pui și pulpa, adăugați pătrunjelul, fisticul, muștarul, ouăle bătute, pesmetul, 1 - 2 lingurițe de sare, piper după gust. Amestecați bine. Încălziți cuptorul la 180 grade și tapetați o tavă de terină (sau de pâine) cu prosciutto. Așezați amestecul și închideți frumos cu prosciutto. Așezați tava de terină într-o tavă mai mare în care ați pus apă caldă, 2 - 3 cm. Lăsați-o la cuptor pentru aprox. 40 min. la 75 grade.

Tags

Pui

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Terină de pui cu prosciutto și roșii uscate

x