Mic dejun
➔ 600 gr spanac congelat, tocat
➔ 100 gr ceapă uscată
➔ 50 gr ardei gras roșu
➔ 10 felii pâine toast
➔ 12 buc. ouă Fericite Agricola
➔ 200 ml ulei de rapiță
➔ 1000 ml sana
1. Ceapa și ardeiul gras se taie brunoise (cubulețe);
2. le sotăm apoi într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm puțină supă de legume.
3. Spanacul împreună cu lichidul rezultat de la decongelare se adaugă peste legumele gătite mai devreme, se asezonează și se continuă fierberea încă 10 minute, până scad suficient. Preparatul se poate monta într-o formă de cerc din inox. Amestecul trebuie să rămână ferm după scoaterea cercului.
4. Între timp se pregătesc și friganelele, trecând feliile de toast prin ou bătut și rumenindu-le într-o tigaie cu puțin ulei. Ouăle se coc având grijă să păstrăm gălbenușul cleios și se montează ca în imagine.
Mai multe retete gasesti aici.
Frigănelele se rumenesc în puțin ulei, nu au nevoie de baie de ulei. După gătire, se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''
Citeste mai mult