Ouă cu spanac și friganele

Mic dejun

Imagine reteta:
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie sanatoasa pentru copii a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''

Ingrediente

600 gr spanac congelat, tocat

100 gr ceapă uscată

50 gr ardei gras roșu

10 felii pâine toast

12 buc. ouă

200 ml ulei de rapiță

1000 ml sana

Preparare si gatire


Pregatire
00:15

Gatire
00:30

Timp total
00:45

Portii
10

Grad dificultate
mediu

Mod de preparare

1. Ceapa și ardeiul gras se taie brunoise (cubulețe);

2. le sotăm apoi într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm puțină supă de legume.

3. Spanacul împreună cu lichidul rezultat de la decongelare se adaugă peste legumele gătite mai devreme, se asezonează și se continuă fierberea încă 10 minute, până scad suficient. Preparatul se poate monta într-o formă de cerc din inox. Amestecul trebuie să rămână ferm după scoaterea cercului.

4. Între timp se pregătesc și friganelele, trecând feliile de toast prin ou bătut și rumenindu-le într-o tigaie cu puțin ulei. Ouăle se coc având grijă să păstrăm gălbenușul cleios și se montează ca în imagine.

Mai multe retete gasesti aici.

Tips and tricks

Frigănelele se rumenesc în puțin ulei, nu au nevoie de baie de ulei. După gătire, se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Scris de: Agricola,

20 Iunie, 2022

Tags

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Ouă cu spanac și friganele

x