Shakshuka si bruschetta din paine cu maia

Breakfast

Imagine reteta:
Reteta face parte din Ghidul de alimentatie echilibrata si dezvoltare armonioasa a Asociatiei ,,Agricola Neam de Gospodari''

Ingrediente
50 g ceapa verde
15 g usturoi
200 g zucchini
100 g ardei gras rosu, taiat cuburi
30 ml ulei din samburi de struguri
100 g rosii decojite conserve
8 oua
sare/piper proaspăt râșnit/oregano uscat
4 felii paine integrala cu maia
30 ml Ulei de masline



Preparare si gatire


Pregatire

Gatire
30 minute

Timp total
30 minute

Portii

Grad dificultate
mediu



Mod de preparare

Ceapa verde, usturoiul zdrobit și ardeiul gras se înăbușă în puțină apă și ulei din sâmburi de struguri. Se adaugă câteva cubulețe de dovlecel, roșiile decojite și zdrobite, sare, piper proaspăt râșnit și oregano uscat. Se fierbe sosul 10-15 min la foc mic. Cu lingura se fac adâncituri, pune câte un ou în fiecare adâncitură și continuă gătirea cu capac până când ouăle sunt gata. Se mănâncă alături de bruschette din felii de pâine integrală prăjită ușor, frecate cu un cățel de usturoi și stropite cu ulei de măsline.

Mai multe retete poti gasi aici.

Tips&Tricks

 Îți poți face și tu pâine cu maia, în casă. Dar ce este maiaua? Este ingredientul care ajută la fermentarea aluatului de orice fel, care are nevoie de drojdie. Maiaua se face din apă și făină integrală sau de secară, fără zahăr, miere, sare, ulei sau alte ingrediente. Pâinea cu maia este mult mai gustoasă.

Tags

Fii la curent cu noutățile Agricola

Alte Rețete asociate cu Shakshuka si bruschetta din paine cu maia

x